Klienten
Øyafestivalen arrangeres sentralt i Oslo og ønsker å gi deres målgruppe en unik opplevelsen ved å presentere et bredt spekter av etablerte og up-and-coming norske og internasjonale rock, indie, elektronisk og hip-hop baserte artister.
Økoligisk mat
Øyafestivalen har siden 2003 servert økologisk mat til sine gjestene for å vise at økologisk mat er et genuint og fristende alternativ for alle som er bevisste og opptatt av hva de spiser. Festivalen har fått mye ros for maten, som er laget av noen av Oslos mest trendy restauranter og kokker med lokalproduserte varer.
Energibruk
I 2009 gikk festivalen over til fornybar energi med landlinje takket være et partnerskap med energiselskapet Hafslund. Det har vært essensielt å opprettholde måling og sette nye mål for en enda mer miljøvennlig festival. En av disse målene er å utvide bruken av LED-lys på festivalen og ny teknologi når det kommer på banen.
Transport
Fra 2008 til 2011 ble 6500 kilometer reising av festivalens ansatte kuttet. Dette ble oppnådd gjennom tiltak som å sende sjåfører på miljø-kjøringskurs, å ta i bruk utslippsbesparende kjøretøy, og ved å fokusere på kortreiste varer.
Avfallshåndtering
Øyafestivalen har sitt eget pantesystem på alle kopper og pizzabokser, mens Natur og Ungdom sorterer festivalens avfall i 14 forskjellige typer. Prosjektets «Recyclomat» ble aktivt brukt til å engasjere publikum til å resirkulere under festivalen.
Resultater
Øyafestivalen har vært Miljøfyrtårn-sertifisert siden 2004 og de fikk den europeiske Green'n'Clean premien i 2010 for deres langvarige fokus på å arrangere festivalen på en fornybar måte. Festivalen lagde også en miljøhåndbok for festivaler og utendørsarrangementer. I 2009 ble denne håndboken tilgjengeliggjort online på både engelsk og norsk for å nå ut til et større publikum. Besøk www.environmental-handbook.com for å lære mer. Linnéa Svensson var sponsor- og miljøsjef på festivalen frem til 2011.