Når?
2019 - 2020
Klienten
Para-VM blir det første vinter-VM for funksjonshemmede utøvere der fire grener samles; utøverne skal konkurrere i langrenn og skiskyting på Lillehammer, og alpint og snowboard i Hafjell.

Til mesterskapet er det forventet cirka 750 (utøvere, ledsagere og trenere), og gjennomføringen vil kreve cirka 400 frivillige. I sum innebærer dette cirka 40 konkurransedager i OL-anleggene fra 1994 på Lillehammer og Hafjell.
Hva vi gjorde
Greener Events ble hyret til å jobbe med miljøprofilen til arrangementet. Greener Events ser et stort potensiale for at Para-VM tar grønt gull og får med seg både næringslivet, deltakere og aktører utover selve arrangementet med på miljøsatsingen, og at summen av alle innsatsfaktorene vil gi store utslag.

Det ble gjort en mulighetsstudie med interessentanalyse og befaring i Lillehammer. Basert på kartleggingen ble det utredet en gjennomførbar miljøstrategi for Para-VM 2021 med muligheter og begrensninger og forslag til tiltak for minimal miljøbelastning, for å spre entusiasme og få med andre aktører.