Klienten
Way Out West er en av Sveriges største festivaler, grunnlagt i 2007 i Gøteborg, og arrangeres i den nydelige parken Slottsskogen midt i Gøteborg. Når parkens spillesteder lukkes fortsetter festen på ulike nattklubber i Gøteborg. Festivalen tiltrekker både et lokalt publikum, men også reisende fra hele Sverige og fra utlandet.

Det er rundt 30.000 gjester hver dag i løpet av de tre dagene. Musikkprofilene er en mikstur av ulike stiler, inkludert rock, pop og elektronisk, med svenske og internasjonale opptredener. Bærekraft og sosialt ansvar har vært viktige målsettinger for festivalens ledelse siden start. Fokuset tas form i arbeid med avfallshåndtering, økologisk og vegetarmat på menyen, energi, reise og overnatting, måling av avtrykket og deling av resultater og funn rundt om i Sverige. De miljømessige og sosiale aspektene viste seg å være viktige når man jobber med sponsorer og partnere.

Les mer her: www.wayoutwest.se/en/sustainability

Resultater
Vi hjalp festivalen med å kartlegge deres fotavtrykk ifølge Green'N'Clean og Greener Festival Award sine selv-vurderinger, og gav råd om forbedringer.

Festivalen mottok en Greener Festival Award premie i 2013 på det høyeste nivået; «Fremragende».

Premien dekker følgende områder; kontor og arrangementsledelse, reise og transport, CO2 og andre utslipp, fair trade og miljøkampanjer, avfallshåndtering, gjenbruk og resirkulering, vannhåndtering, det lokale miljøet, dyreliv og jordvern.